LE:EN restaurant

Bij LE:EN eet je heerlijke Aziatische fusion gerechten om samen te delen. Lekker met een Aziatisch biertje erbij of ons eigen LE:EN-bier. Ook hebben we nieuwe cocktails en altijd bijzondere saké, Aziatische whisky en meer.

FOOD

LE:EN serveert lunch, diner, borrel, taart en cocktails.

Je kunt online reserveren.Zie tapje RESERVEREN. Wil je met meer dan 8 personen komen eten en/of borrelen. Mail dan naar groepenbijLEEN@gmail.com.

LE:EN heeft meerdere ruimtes waar je ook PRIVÉ kunt DINEREN en/of vergaderen en meer. Zie hiervoor VERHUUR.

DRINKS

LE:EN serveert heel veel bijzondere Aziatische whisky en SAKE. We hebben super leuke proeverijtjes. Ook serveren we homemade ASIAN cocktails en hebben we ons eigen LE:EN bier “DRAGON FLY” en veel andere Aziatische biertjes.

Arrangementen

KOUDE GERECHTEN

BENTOBOX BREAD & DIPS met srilankaanse papadum, chapati en cassavechips met asian HUMMUS van gebrande paprika en CHUTNEY van kokos en koriander | 6
SUSHI TANDOORI met zeekraal, avocadocrème, zwarte limoen en krokante nori | 8,5 vegan
SUSHI met SPRINKHAAN met chutney van madam Jeanette, mosterd en peer, zwarte sesam mayo en gefrituurde cavolo nero | 8,5
BEETROOT SALAD met bieten, roodlof, rode sla, sambal manis, limoenblad, dille en saag | 8,5 vega
PADDO SALAD met Mu-Err paddenstoelen, taugé, rode ui, rijstnoedels, boerenkool en yuzu vinaigrette | 8,5 vegan
BROCCOLI SALAD pittig, met broccoli, rauwe spruitjes, bloemkool, spinazie, chili, cashewnoten en tamarindedressing | 8,5 vegan

SOEP

SPINAZIE met artisjok, tofu, chili olie en furikake van zeewier, mosterdzaad en szechuan | 7,5 vegan
POMPOEN met kippenbouillon, kokosolie, steranijs, nori en olie van zwarte knoflook | 7,5

WARME GERECHTEN

GEROOKTE ZALMFOREL met trassi, laos en zoetzure pickle Yangpa Jagajji, rawit en limoenblad | 10
GAMBA CURRY met bimi, komkommer, sereh, gember en limoenblad, korianderolie en olie van rode curry | 10 
INKTVIS
zacht gegaard, met geroosterde bospeen, zeevenkel, sesamzaadjes, bonitoflakes, chili en bergamotsaus | 9,5
GEGRILDE OSSENHAAS met tonijnmayo met parmazaanse kaas en crumble van nori, pompoenpit en gefrituurde kappertjes | 10,5
FRIED CHICKEN in saus van gochujang, sesamzaad en sesamolie met bosuitjes | 9,5
KASHMIR KIPCURRY met garam massala, kardemom, venkel, kaneel, yoghurt, druiven en amandel | 10
DIMSUM gestoomde deegbolletjes gevuld met kimchi, pork en paddo’s, met sesamdip | 7 kan vega
SEPIA NOODLE met oesterzwam, gerookte tofu, chinese kool, pinda’s en chipotle | 9 vega
BHURJI CURRY van silk tofu, erwtjes, gefrituurde wortel, gember en kurkuma | 8,5 vegan
BRINJAL CURRY van aubergine, paprika, kool, kurkuma, kerrie, gember en limoen | 8,5 vegan
TEMPEH gefrituurd met salsa van soja, tomaat, knoflook, chili, koriander met betelblad | 8,5 vegan
OKONOMIYAKI sticks van japanse pannenkoek met mountain yam, ingelegde gember, geschaafde gedroogde shiitake, kool, wortel, yuzu mayo, tonkatsusaus en gefrituurd uitje | 9 vegan
GEROOSTERDE AUBERGINE met raita van kokos, vegan yoghurt en tofu, met miso, mango, granaatappel en chili | 8,5 vegan
EDAMAME in peul en gefermenteerde bosoi, gewokt met chili, knoflook en zeezout | 6 vegan
RIJST of PAPADUM | 2 | CASSAVE chips | 3

KIDS

BENTOBOX met kleine verrassing, komkommer, tomaatjes, rijst of noedels en keuze uit: vegetarische loempia’s of kip en een raketje of bananen roomijsje | 8
LUNCH ASIAN TOSTI met kaas, tomaat, rode ui en chaat | 5
KIDS BANANA homemade bananenijsje | 2,5

PIE / DESSERT

BATAAT PIE  zoete aardappel met kardemom , gembercake en homemade MIERIKSWORTEL IJS | 7,5
CHOCO GANACHE PIE met chili en vrumble van pure chocolade en foelie, met homemade CHOCO YUZU SORBETIJS | 7,5
BLACK BABOER zoete zwarte indische rijstepap met passievrucht, kokos, verschillende bessen en homemade PITTIGE MANGO SORBETIJS met madame Jeanette | 7 vegan
ASIAN DELIGHT vier verschillende homemade aziatische zoetigheden | 4,5
HOMEMADE IJS per bol | pittige mango sorbetijs met madam Jeanette, vegan | ijs van mierikswortel | zwarte sesam | chocolade yuzu sorbetijs | 2,5 | KIDS homemade bananenijsje | 2,5

DESSERT DRANKJES

NIKKA YOICHI SINGLE MALT japanse whisky, vol, rokerig, abrikoos en donkere bessen 45% | 13
KAVALAN SINGLE MALT
taiwanese whisky, soft eiken, mango, peer, vanille en hint chocolade 40% | 10
TOGOUCHI 9Y BLEND japanse whisky , kruidig, kardemom, anijs, citrus en een beetje rokerig 40% | 13
YUZUSHU
japanse SAKE met frisse smaak van zoetzuur yuzusap en 1 jaar oude JUNMAI sake 10% | 6,5
HAKUGYOKUKO SAKE met een zoete, droge complexe smaak van meloen, lychee en kruiden | 7
SUPPAI UMESHU frisse zoetzure PRUIMENSAKE, 1 jaar gerijpt 11% | 6
HOSHIKO japanse PRUIMENLIKEUR met vodka, kruidnagel en kaneel 20% | 8,5
BANDOENG  pandanLIKEUR van romige vanille met Aziatische kruiden en pandanblad 23% | 5
KWAI FEH chinese lycheeLIKEUR met zachte zoete smaak 20% | 5
CHINA CHINA chinese LIKEUR zoet, klein bittertje, veel verschillende (pittige) kruiden 40% | 5

COCKTAILS

YUZU MIMOSA with sparkling cava and yuzushu sake | 8
PLUM BELLINI with sparkling cava and umeshu sake | 8
APEROL SPRITZ with all the classic non-asian ingredients | 6,5
ICHIGO AMERICANO with ichigo strawberry sake, berto bitter & sparkling soda | 8
COCO-COFFEE with chili infused coconut vodka, ristretto liquor & espresso | 9
KAGU-TSUCHI with smokey nuestra soledad ejutla mezcal, lime & pink grapefruit soda | 10
MALAYSIAN MULE with arac java baru, grapefruit, lime, all spice syrup & ginger beer | 9,5
HATOZAKI HIGHBALL with hatozaki blended whisky, cardamom, lemon & mandarin-bergamot | 10
THE GOOD GUA with gin mare capri, giffard melon verte, lemon & sparkling lemonade | 10

ROKU GIN & three cents pink grapefruit SODA and fresh ginger | 8,5
OPIHR GIN & fever tree clementine TONIC and pepper & pumpkin | 8,5
BLUE JINZU GIN & fever tree indian TONIC and nam dok anchan | 9,5

MOCKTAILS

OTOKO with spice 94, raspberry, siamese ginger, blood orange, bergamot, star anise 0,0% | 8
JAN-INHAN with cranberry, rosehip, basil, lemon, ginger beer 0,0% | 6,5

ASIAN STRONG

RYUKYU 1429 KAZE japanese oldest umami black koji rice spirit, earthy ash and white pepper, matured over 3Y 43% | 7,5
NIKKA COFFEY GIN premium japanese sweet and sour gin with floral hints, nuts, coco, apricot and black pepper 47% | 6,5
NIKKA COFFEY VODKA premium japanes vodka with hints of herbs, nuts, licorice, raspberry, coco and coriander 40% | 6,5

ASIAN WHISKY –> and MORE

NIKKA MIYAGIKYO SINGLE MALT japan, distinctive aroma, tropical fruit and strong sherry cask influence 45% | 15
NIKKA YOUCHI SINGLE MALT japan, full bodied, balanced, apricot, drak berries and peated 45% | 13
KAVALAN SINGLE MALT taiwan, soft oak, mango, pear, vanilla and hints of chocolate 40 % | 10
AMRUT SINGLE MALT
india, rich and complex, peach, banana, peper and oak 46% | 8

SAKE & SOJU – 80ml per serving

YUZUSHU (cold) | refreshing taste of sweet & sour yuzu-juice and one year old junmai-sake | 6
SUPPAI UMESHU (cold) | full-bodied pure sour plum sake, matured for one year | 6
KIZAN (cold) | outspokenly fruity, sweet like pear and apple-pie yet also full & dry | 5
HAKUGYOKUKO (cold) | robust sake with a deep layered complex taste | 6
MAHOTO (cold or warm) | organic rice sake | 7,5 (120ml)
Do you like surprises? Order a sake flight and we serve you three cold tasting glasses of our choice | 9

LIQUEUR 

HOSHIKO japanese spiced plum ligueur with vodka, clove and cinnamon 20% | 7
BANDOENG indonesian liqueur with vanilla, asian herbs and pandan leaf 23% | 5,5
KWAI FEH chinese lychee liqueur with soft sweet and fruity 20% | 5
CHINA CHINA chinese sweet and bitter liqueur with a varity of herbs and spices 40% | 5

BEER DRAFT –> always MORE

DRAGONFLY by LE:EN x ELEVEN BREWERY exclusive yuzu infused blond | 5
ASAHI SUPER DRY japanese rice lager 5% | small 4 | large 6,5
JAPANESE HEADBUTT (kopstootje) with ASAHI and RYUKYU MIZU japan’s oldest awamori spirit | 7
PREMIUM PILSENER pilsener by GROLSCH 5% | small 3,5 | large 5,5
PUUR WEIZEN by GROLSCH 5,1% | small 4,5 | large 6,5

BEER BOTTLED or CANNED

ASIAN:
IKI YUZU japanese green tea pale ale 4,2% | 5,5 | IKI GINGER japanese green tea amber ale 5,5% | 5,5 | TIGER singapore | 4,5 | SAIGON vietnam | 4,5 | CHANG thailand | 4,5 | SINGHA thailand | 4,5 | KINGFISHER india | 4,5 | SAPPORO japan | 4,5 | TSINGTAO china | 4,5

OTHER:
SEAWISE by DUTCH BARGAIN sea fennel and verbena WHITE ALE 4,3% | 5
MO-PHI by BIG BELLY foggy lemongrass SESSION IPA 4,5% | 5
GEMBER GOUD
by GEBROUWEN DOOR VROUWEN ginger PALE ALE 4,6% | 6
WITTE TRAPIST by LA TRAPPA belgian WHITE ALE 5,5% | 4,5
PACIFIC HAZE
by DUTCH BARGAIN tropical fruit NEW ENGLAND IPA 5,7% | 5,5
LOU LOU by BIG BELLY peachy honey BLONDE 5,8% | 5
BEA by KAAPSE BROUWERS fruity BLACK IPA with subtle coffee flavour 6% | 5,5
HARRIE gluten free by KAAPSE BROUWERS szechuan pepper spiced SAISON 6,1% | 5
PIRANHA by STADSHAVEN mango & kumquat tripel 8,5% | 5
DUVEL by DUVEL MOORTGAT belgian strong golden ale 8,5% | 5

*seasonal: LEKKERINDE KAUW by BIRD BREWERY herfstbok 7% | 6

LOW ALCOHOLIC | NON ALCOHOLIC:
DESIGNATED DRYVER by DUTCH BARGAIN hoppy zealander BLONDE < 0,3% | 5 ORGANIC BLOND ALE by LOWLANDER dutch lemon peel with blossom honey – gluten free < 0.3% | 5 IPA by LOWLANDER dutch peel with mango, cardamom & orange flavour < 0,3% | 5 GROLSCH 0.0% by GROLSCH | 3

WINES WHITE

PINOT GRIGIO DEL LEONE italy, organic, vegan, fresh, fruity & our own import | 6 | 29
CHARDONNAY-VIOGNIER ILUMO france, aged wood, our own umport 6 | 29
BACCHUS RUDI RÜTGER germany, fresh, a bit like sauvignon, exotic fruit | 6,5 | 30
WEISSBURGUNDER RUDI RÜTTGER germany, juicy with depth, grapes of over 40 year old vines | 5,5 | 25
RIOJA ALTO BLANCO TARON spain, vegan, stone fruit, floral notes and a buttery texture | 4,5 | 21

WINES RED

CHOYA UME WINE made from ume (famaly of the plum), sweet and sour with a hint of almond | 5 | 23
BLAUFRÄNKISCH RÜTTGER
 germany, balanced, aged wood 12 month, own import | 6,5 | 30
CABERNET SYRAH JOYA CASTELÃO portugal, creamy & spicy | 5,5 | 25
NEGROMARO BROTHERS IN WINE | italy, velvety with blackberries and sweet spices | 4,5 | 20

CAVA & ROSE

DUC DE FOIX spain, cava brut sparkling | 5 | 22,5
PASTELL RUDI RÜTTGER germany, lemon, peach and raspberries yet with a savory character | 6 | 27,5
RIOJA ALTO ROSADO TARON spain, vegan, soft but full flavored, ripe fruit and a fresh ending | 4,5 | 20

SODA’S + SYRUPS

YUZU by KIMINO japanese sparkling citrus soda | 4,5
MAMA ORIENTAL by BRAND GARAGE rose lemonade | 3,5
HERBAL MOSCOW by BRAND GARAGE ginger beer | 3,5
GINGER MAMA by BRAND GARAGE organic ginger ale | 3,8
GASSI by KUMASI sparkling fairtrade soda made from cacao beans | 4
LEMON & LEMONGRASS ICE TEA by WALDEN organic and carbon-free | 3,5
TONIC by AQUA MONACO tonic water with lemon | 3,5
LIME by LEMONAID+ organic sparkling lime juice | 3,5
BLOOD ORANGE by LEMONAID+ organic sparkling juice topped off with grapefruit, orange | 3,5
MARACUJA by LEMONAID+ organic sparkling passionfruit and mango juice | 3,5
RABARBER (rhubarb) bio by FRITZ | small 3,5 | large 4,5
KOLA or KOLA ZERO by FRITZ | small 3 | large 4
RIVELLA ORIGINAL natural soft drink with 5kcal | 3
APPLE or PEAR JUICE by APPELAERE with no added sugars & carbon free | 3
SYRUP by ROZE BUNKER: Citrus Movement, Crazy Berries, Wild Ice Tea or other current flavors | 3
WATER home cooled and purified 0.75L | still | 2 | sparkling | 4,5

WARM DRINKS

THE VILLAGE RENEGADE coffee | 2,8 | espresso | 2,8 | double espresso | 3,6 | cappuccino | 3,2 | flat white | 3,8 | café latte | 3,6 | chai latte | 3,8 | you can choose BIO+ cow milk or Oatly Oat milk
ORTEA? bag-of-tea | 2,8 |
FRESH TEA ginger or mint | 3,2 |
JASMINE TEA small pot | 3,2 | big pot | 5

LE:EN  |  NEEL achter LE:EN  |  THE DRAIN  |  Heuveloord 140 3523 CK UTRECHT | 030-2511411 | DAGELIJKS GEOPEND VANAF 12:00 UUR