over LE:EN

over LE:EN

Bij LE:EN eet je heerlijke Aziatische kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Fusion gerechtjes met smaken uit Japan, China, Vietnam, India, Indonesië, Sri Lanka, etc. Lekker met één van onze Aziatische biertjes, onze eigen LE:EN-biertjes of onze bijzondere saké.

Relaxen op ons grote zonnige terras of binnen in onze industriële loods. Door de vele comfortabele zithoekjes met banken, verschillende tafeltjes en de vele planten is de ruimte intiem en gezellig.

We zijn elke dag open en serveren borrel en diner tot 22:00. Ook kun je buiten diner om langskomen voor drankjes en cocktails. Op woensdag tot en met zondag kan je ook komen lunchen. Zie onze menukaart.

Leuk als je komt!

Heb je vragen over het restaurant?
Stuur een mailtje naar: info@leen-restaurant.nl

NEEL achter LE:EN

Achter LE:EN hebben we nog een ruimte "NEEL achter LE:EN". Deze geweldig grote (bijna 400m2), industriële, maar intieme ruimte kun je afhuren voor o.a. vergaderingen, presentaties, workshops, borrels en voor besloten etentjes. Kijk voor meer informatie en reserveren onder het kopje NEEL en lees dit bestand (HIER KLIKKEN).


// GROEPEN BIJ LE:EN

Wilt u liever met meer dan 10 personen in ons restaurant dineren? We serveren groepen graag ons verrassingsmenu! In meerdere gangen bereidt de keuken een grote selectie gerechten van de kaart in de juiste hoeveelheden, rekening houdend met van tevoren doorgegeven allergieën en dieetwensen. Een zorgeloze avond genieten in het restaurant vanaf €30 p.p. met voor ieder wat wils. Zie ook het kopje RESERVEREN en lees dit bestand (HIER KLIKKEN).

Vragen en aanvragen ontvangen we graag via: groepenbijleen@gmail.com

LE:EN PLAY

// AGENDA

LE:EN PLAY
27 september // Mevrouw Tamara & Tenfold
25 oktober
22 november
20 december

Alle evenementen vinden plaats in NEEL. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar onze Facebookpagina

-------------------------------------------

LE:EN PLAY is de verzamelnaam voor alle evenementen die we vanuit LE:EN zelf organiseren. Dit doen wij in samenwerking met onze liefdevolle muzikale buren van podium De Helling. Naast muziek op de zondagmiddag, kan dit ook film, theater of een andere kunstvorm zijn.

Naast LE:EN PLAY organiseren we jaarlijks samen met De Helling het festival HE:LEEN / Expeditie Rotsoord. Ook zijn we een podium tijdens Le Guess Who? festival en doen we mee met de Popronde Utrecht.


Houd voor alle LE:EN-evenementen onze aankondigingen op Instagram en onze Facebook-agenda in de gaten! 

draak-tafel-site
heleen-2018-restaurant-avond
leen-play-site

LE:EN kookt heerlijke fusion gerechtjes om samen te delen. Smaken uit Azië, zoals uit Japan, China, Vietnam, Maleisië, India, Indonesië, Thailand, Sri Lanka, etc. We koken zoveel mogelijk met verantwoord gevangen vis en weidevlees. Daarnaast zijn er veel vegetarische en veganistische keuzes. Vrijwel alle gerechten op de kaart serveren we de hele dag door, voor lunch en borrel en diner.

Op de drankkaart staan onder andere veel verschillende Aziatische biertjes, bijzondere soorten saké en homemade Asian cocktails. Kom ook zeker de bieren proeven die exclusief voor LE:EN gebrouwen zijn! Voor menu en drankkaart zie hieronder. 

keukenjongens-site
bovenaf-tafel-site
sushi-site
keuken-steven-site
sprinkhaan-site

// MENU // LUNCH & DINER

// KOUD
BREAD & DIPS | srilankaanse papadum, gefrituurd brood, cassave chips, kokos-korianderchutney en dip van kikkererwten en linzen | 5,5 (vegan)
SALADE ZEEKRAAL en ZEE-EIKWIER | met groene asperges, watermeloen, little gem, peultjes, limoen, koriander en groene chili | 7,5 (vegan)
SALADE ROSBEEF | met rettich, shiso purple, spinazie, taugé,  glasnoedel en yuzu | 7,5
BROCCOLI SALADE | met paksoi, cashewnoten,  rode chili en tamarinde dressing | 7,5 (vegan)
GEFRITUURDE SPRINKHAAN | op furikake sushirijst met avocadocrème, oerwortel, bietensprouts, bieslook, sesam en chili | 7,5
SUSHI | met komkommer, bieslook, tofu, tandori, zwarte sesam en thai basilicum | 8 (vegan)
SUSHI | met mango, avocado, rode chilimayo, rucola, venkel en sojasaus | 8 (vegan)
PIJLSTAARTINKTVIS | met bietjes, mango, crazy peas, zoetzure komkommer en een chutney van gember en lychee | 8,5

// SOEP
GAZPACHO | van kiwi, komkommer, spinazie, radijs en groene chili | 6 (vegan)
TOM YAM KOENG SOEP | thaise soep met gamba's, kokos, limoenblad, sereh, laoswortel en rode chili | 7,5 

// WARM
RUNDERMASSALA | met hindoestaanse kerrie, tomaat, aardappel en madame jeanette | 11
RUNDERWANG SINGAPORE STYLE | met gefrituurde groene kool, rood- en witlof, sherry, sesam, gember en sambal | 10,5
MUMBAI CHICKEN CURRY | met tomaat, ei, haricovert, chili en gember | 10
GEFRITUURDE TATSUTA KIP | met LE:EN style BBQ saus, bieslook en gefrituurde uitjes | 8 
PEKING EEND | met hoisin, crème van biet, kers en zoethout, met komkommer, paksoi en bosui | 8,5
DIMSUM | gestoomde deegbolletjes gevuld met varken, kimchi en paddo's, met sesamdip | 7,5
GEBAKKEN VISKOEKJES | met limoenblad, chili, nam pla, tofu en een dip van chili en gember | 9,5
GEBAKKEN COQUILLES | met crème van zoete aardappel, tare, gegrilde erungii, mizuna en korkant zeewier | 10,5
RODE VEGAN CURRY | van zoete aardappel, rode spitskool, brocoli, sojaboontjes, taugé, ananas, kokosmelk, thai basilicum, rode chili, limoenblad en koriander | 10
UDON NOODLES | met baby champignons, oesterzwam, beukenzwam, shiitak en paksoi | 8,5 
GEROOSTERDE BLOEMKOOL | met geroosterde pastinaak, crème van gerookte knolselderij, zwarte knoflook en amandel | 8,5 (vegan)
GEFRITUURDE ZOETE AARDAPPEL | met mais, kaneel, mosterdzaad, gefrituurde okra's en chaat dip | 8,5 (vegan)
GEWOKTE EDAMAME | sojaboontjes in peul, gewokt met chili, knoflook en zout | 6 (vegan)
RIJST | 2 | PAPADUM | 2 | CASSAVE | 3,5

// KIDS
BENTOBOX | keuze uit: vegetarische loempia's  of kiprotsjes of gepaneerde botervis, met komkommer, tomaatjes, salade, rijst of noedels, raketje of bananenijsje en een kleine verrassing  | 9

// DESSERT
CHEESECAKE van PASSIEVRUCHTEN | met gemarineerde ananas, gebrande kokos en tropical sorbetijs | 6,5 
DARK M. | chocoladetaart met thaise whisky, chili, kaneel en pure chocolade crumble | 6,5 
ASIAN SUMMER | zomerfruit met een bolletje sorbetijs van bramen en jasmijn, witte chocolade, limoen ganache en een cracker | 6,5 
HOMEMADE BOLLETJE IJS | keuze uit: zwarte sesam | djoeroek poeroet | bramen-jasmijnsorbet | 2 

//BORREL
BREAD & DIPS | srilankaanse papadum, gefrituurd brood, cassave chips, kokos-korianderchutney en dip van kikkererwten en linzen | 5,5 (vegan)
SHISHITO | geroosterde japanse milde chilipepers met zeezout | 4,5 (vegan)
SUSHI | met komkommer, bieslook, tofu, tandori, zwarte sesam en thai basilicum | 7 (vegan)
SUSHI | met mango, avocado, rode chilimayo, rucola, venkel en sojasaus | 7 (vegan) 
DIMSUM | gestoomde deegbolletjes gevuld met varken, kimchi en paddo's, met sesamdip | 7
GYOZA’S | gefrituurde deegpakketjes met groenten en een sojadip | 6,5
SAMOSA’S | gefrituurde deegpakketjes gevuld met curry en met chilisaus | 6
VEGA LOEMPIA | met chilisaus| 6
KIPROTSEN | gefrituurde kipballetjes met chilisaus | 8
CASSAVE CHIPS | 3,5

leen-bier-site
mark-en-doeke-flessen-site
1574946474_2-schermafbeelding-2019-11-28-om-13.08.58-copy

// SAKE
MII NO UMESHU | 10% | zoet & fruitig | 4,5 |
KIZAN | 15% | zoet & aromatisch | 5 |
KIREI 80 | 17% | fris & droog | 5 |
YUZUSHU | 10% | zoet & smaakvol | 5,5 |
BIDEN | 16% | diep gerijpt | 8 |
OMIJI KIJŌSHU 1978 | 16% | zacht & fluweelachtig | 8 |
KOKIN 1990 | 18% | delicaat & robus | 10 |

// BEER
kornuit | vedett | lowlander | frankendael | sisters brewery | kaapse brouwers | vandestreek |
asian beers o.a. singha thailand | tsingtao china | bintang indonesië | saigon vietnam | tiger singapore | saporro japan | iki japan | 

Ook hebben we twee biertjes die speciaal voor ons gebrouwen zijn! Namelijk de LE:EN WEIZEN, co-brew met ceaux, en de MITSUBACHI, gebrouwen door de sisters brewery.

// STRONG ASIAN
o.a. japanse whisky: nikka days | tottori matsui | fujimi 7 virtues | paul john peated select | akashi |

// ROZE BUNKER limonades
gember grapefruit | citrus basilicum | framboos laos | turkse ice tea |

// WINES white
GIOL PINOT GRIGIO | italië | biologisch en veganistisch | laag alcoholpercentage | 5,5 | 30 |
KAPEMORT FRIDA FALANGHINA | italië | licht bloemig | eigen import | 5,5 | 30 |
RUDI RÜTTGER WEISSBURGUNDER | duitsland | eigen import | aangenaam kruidig | 5,5 | 31 |
ILUMO BLANC CHARDONNAY-VIOGNIER | frankrijk | vol | hootgerijpt | 6 | 33 |
CAILLOU SAUVIGNON BLANC | frankrijk | levendig | zacht | passiefruit | 4,2 | 23 |

// WINES red
RUDI RÜTTGER BLAUFRÄNKISCH | duitsland | exclusief | houtgerijpt | 6 | 33 |
JOYA CASTELÃO CABERNET | portugal | gedroogd fruit | romig | knipoog naar port | 5,5 | 31 |
CAILLOU MALBEC | frankrijk | vol | zacht | aangenaam kruidig | 4,2 | 23 |

// WINES rose
CAILLOU GAMAY | frankrijk | levendig | kersen en aardbeien | 4,2 | 23 |

// WINES sparkling
CAVA DUC DE FOIX | spanje | sprankelend | intens wit fruit | 6 | 33 |

// COCKTAILS
TSUNAMI | dark rum | lemon | kaffir leaf | ginger | 8,5
NATSUNOYO | soju | yuzu sake | angostura bitter | cloves | 9,5

// MOCKTAILS
OTOKO | spice 94 | raspberry | blood orange | bergamot | 7,5
JAN-INHAN | korean ginseng tea | lemon | hot ginger beer | 6,5
HANA TO KINKAN | lavender | kumquat | strangelove dirty tonic | 7

// GIN & TONICS
JINZU GIN & | lime leaf | strangelove dirty tonic | 10
SIR EDMOND GIN & | vanilla | cinnamon | fever-tree indian tonic | 9
JOPEN GOSPEL GIN & | orange | pomegranate | three cents aegean tonic| 10

cocktails-site
bar-site
veel-drank-site
groene-plantenwand-site
terras-groen-site
asianbeers